Experts in vloeren
Vakkundige montage
Persoonlijk advies
Vakkundige installatie
Alleen A-merken

Laminaat kopen bij Laminaatpaleis

Hier bij Laminaatpaleis zijn we trots op het leveren van hoge kwaliteit laminaat vloeren tegen scherpe prijzen.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 240 resultaten wordt getoond

Laminaat kopen bij Laminaatpaleis

Hier bij Laminaatpaleis zijn we trots op het leveren van hoge kwaliteit laminaat vloeren tegen scherpe prijzen.

Lees meer

Resultaat 1–12 van de 240 resultaten wordt getoond

Laminaat kopen heeft een aantal belangrijke voordelen. Mensen die een nieuwe vloer willen, overwegen vaak voor laminaat omdat het eenvoudig schoon te houden is. Mensen die last hebben van een allergie hebben er vooral baat bij, stof trekt namelijk niet in laminaat in. Een ander belangrijk voordeel bij het kopen van laminaat is dat het tamelijk makkelijk te leggen is. Bij Laminaatpaleis heeft u keuze uit laminaatvloeren in verschillende kleuren, diktes en kwaliteiten, zodat u de perfecte vloer kunt vinden. Wij bieden een breed scala aan laminaatvloeren aan, waardoor laminaat kopen een leuk aankoop is.

Bij Laminaatpaleis geloven we sterk dat een vloer van laminaat een tijdloze natuurlijke schoonheid heeft. Het kan een ruimte transformeren door een vleugje luxe en klasse toe te voegen, of het nu een modern-rustieke uitstraling heeft, een traditionele stijl of zelfs een minimalistische inrichting. Voor ons moet een laminaat comfort, een lange levensduur en pracht en praal bieden en een unieke uitstraling in elke kamer creëren. Daarom streven we ernaar om alleen de hoogste kwaliteit duurzaam laminaat te verkopen aan onze klanten in een breed scala aan afwerkingen, kleuren en soorten om tegemoet te komen aan elke smaak en stijl.

Wat is laminaat en hoe kies ik er een?

Laminaat werd oorspronkelijk op de markt gebracht als een economisch alternatief voor echte houten vloeren en vloertegels, maar heeft een aanzienlijke vooruitgang geboekt. Het is eenvoudig te reinigen en te onderhouden, met de modernste designs die bijna niet te onderscheiden zijn van authentieke materialen, maar voor een fractie van de kosten is het eenvoudig te verklaren waarom laminaatvloeren zo populair zijn.

Laminaatvloeren zijn, voornamelijk als duurzame vloerbedekking, nog steeds sterk herkenbaar als voordelige en functionele vloerbedekking. Maar ze worden tegenwoordig steeds meer gebruikt in luxere woningen die ooit alleen maar massief hardhout of houten vloeren zouden hebben gebruikt. Laminaatvloeren zien er tegenwoordig aantrekkelijker en luxer uit, presteren en voelen beter aan dan ooit tevoren. Aan deze steeds meer opkomende populariteit kan de volgende vraag doen rijzen: Wat zijn laminaatvloeren nou precies?

Laminaat wordt in lagen opgebouwd om duurzame, betaalbare, mooie vloeren te creëren. Vier lagen materiaal, die elk een eigen doel hebben, worden door middel van een direct-drukproces samengesmolten tot één uiterst duurzaam materiaal. En dit materiaal is het huidige laminaat – een type vloer dat veel slijtage zal doorstaan en jarenlang goed presteert. Een laminaatvloer is een meestal opgebouwd uit 4 lagen rond een waterdichte, gelijmde High Density Fibre (HDF) plaat.

Laag 1 : Beschermlaag
Deze toplaag maakt uw vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, brandwonden en huishoudelijke chemicaliën. Het bestaat uit verschillende melamine lagen die onder hoge druk en temperatuur in een pers op de HDF-kern plaat worden geperst. De oppervlaktelaag wordt afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/structuur die ‘registered-embossed’ wordt genoemd. Dit betekent dat deze oppervlaktestructuur perfect in harmonie is met het ontwerp.

Laag 2: Designlaag
Dit is de laag die het werkelijke uiterlijk van uw vloer bepaalt. De design laag is in principe een foto met een zeer hoge resolutie van echt hout of tegels die met zeer geavanceerde druktechnieken wordt gereproduceerd en met melaminehars wordt afgewerkt. De combinatie van een perfect design en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegel imitatie er uiterst reëel en natuurlijk uitziet.

Laag 3: Basislaag
De basislaag is een vochtwerende verlijmde HDF-kernplaat. Deze HDF-kernplaat is het hart van een laminaat. HDF betekent ‘High Density Fibre Board’. Het bestaat uit geraffineerde houtvezels en hoogwaardige melaminehars. Het is een opnieuw samengestelde houtvezelplaat die het mogelijk maakt om alle delen van de boom te gebruiken. De plaat is zeer homogeen qua samenstelling en technische eigenschappen. Het is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig.

4. Onderlaag
De laatste laag is een balanceer laag. Deze vochtwerende onderlaag garandeert een perfect uitgebalanceerde plank die bij een goede aanleg en onderhoud niet zal bekeren of buigen.

Laminaatvloeren zijn een populair type vloerbedekking voor woonruimtes, keukens, eetruimtes, slaapkamers, gangen en andere ruimtes die niet onderhevig zijn aan een te grote vochtigheidsgraad.

Laminaatvloeren werden in 1977 uitgevonden door het Zweedse bedrijf Perstorp. Dit bedrijf kwam op het idee om afvalhout projecten te gebruiken door deze producten te onderwerpen aan zeer hoge druk, warmte en bind chemicaliën en vervolgens het resultaat om te zetten in bruikbare vloerbedekkingen. De echte bekendheid van laminaat kwam, toen in 1996 het kliklaminaat werd geïntroduceerd. De planken van een kliklaminaat zijn zo gemaakt dat het eenvoudig in elkaar te klikken is.

Er is altijd wel een laminaat die perfect bij u past. Maar hoe kiest u nou de juiste laminaatvloer? Vaak begint de keuze bij het kiezen van de juiste laminaatvloer bij het uiterlijk, hierbij kun je denken aan kleur of design.

De tweede keuze is het kiezen of u voor een laminaatvloer gaat met structuur of vlakke vloer. Een structuur vloer lijkt meer op echt hout dan een vlakke vloer. Het voordeel van een vlakke vloer is dat eenvoudiger is in onderhoud.

De derde keuze is of u een laminaatvloer met of zonder V-groef wilt. Met een V-groef laminaat heeft u een vloer die meer lijkt op een echte houten vloer en bij een laminaatvloer zonder V-groef kunt u de naden zien.

Tot slot moet u rekening houden waar u de laminaatvloer gaat gebruiken, hoe intensiever het gebruik van de laminaatvloer hoe dikker het laminaat gewenst is. Bij ruimtes waar de vloer intensiever gebruikt (zoals woonkamer of keuken) kunt u het beste kiezen voor een dikten tussen de 8mm en 10mm, terwijl de ruimtes waar minder intensiever gebruikt worden (zoals slaapkamers) een dikte van 7mm al voldoende is.

Zoals u het kunt lezen zijn er aantal aspecten waar u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste vloer. Bij Laminaatpaleis hebben wij experts die u adviseren bij het kiezen van de juiste laminaatvloer, zodat u er jarenlang optimaal en met plezier van kunt genieten.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op of bezoek onze showroom!

Soorten laminaat

Als het gaat om de keuze van een laminaatvloer, weten we dat het overweldigend kan zijn. Welke stijl u moet kiezen, welke kleuren het best tot hun recht komen, heeft u ondertapijt nodig en hoe lang het duurt, dat zijn allemaal vragen die door uw hoofd gaan bij het kiezen van de perfecte laminaatvloer voor uw huis. Laminaatvloeren zijn verkrijgbaar in een grote keuze aan stijlen, kleuren en texturen. Laminaatvloeren zijn gebaseerd op de volgende aspecten waar u zelf uit kan kiezen:

A. Gebaseerd op het leggen
Een van de manieren waarop u laminaatvloeren kunt indelen is op basis van het leggen. Dit is vooral belangrijk als u de laminaatvloer zelf aanlegt. De verschillende plaatsing types voor laminaatvloeren zijn:

· Lijmloze laminaatvloeren
Bij dit type laminaatvloer aanleg worden tegels of planken zonder lijm gebruikt. U moet de juiste methode krijgen om ze op de vloer te bevestigen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en zijn inderdaad populairder in de markt.

· Gelijmde laminaatvloeren
U moet de naden aan elkaar lijmen. Terwijl dit aanleg type zorgt voor een zeer sterke vloer na aanleg, zullen de kosten en de tijd hoger zijn dan bij een lijmvrij type.

· Voorgelijmde laminaatvloeren
In plaats van de lijm apart aan te brengen, hebben deze planken de lijm al aangebracht , zodat u de planken gewoon op hun plaats kunt klikken. Omdat sommige randen gedempt moeten worden om de lijm te activeren, moet u de plaatsingsinstructies zorgvuldig controleren. U kunt ook niet knoeien met dit type vloerbedekking, omdat de lijm al op de tong en de groeven is aangebracht. Het is ook snel en eenvoudig te installeren.

· Bevestigde onderlaag
Deze lijmloze planken worden geleverd met een bijgeleverde underlayment, dus het enige wat U hoeft te doen is ze op hun plaats te klikken. Er zijn verschillende soorten tong- en groef vergrendelingen beschikbaar. De bijgeleverde underlayment vermindert het geluidsniveau.

B. Gebaseerd op looks

· Hout-look
Deze vloer bestaat uit dunne lagen massief hout met een bovenlaag van houtfineer en een acrylaat afwerking die hem taai en duurzaam maakt. Het zijn dikkere planken dan de andere laminaat opties. De modellen zijn verkrijgbaar in verschillende houtdessins.

Fabrikanten bieden nu met hun nieuwe technologie niet alleen hardhout fineer aan, maar ook de bedrukte soorten. U zult het verschil met massief hardhout niet merken. Laminaatvloeren kunnen na jaren van gebruik worden veredeld om ze weer in hun oude glorie te herstellen door ze licht te schuren en het oppervlak te veredelen.

In feite kunt u laminaatvloeren laten lijken op alle soorten hardhout.

· Kunststof-look
Deze zijn niet zo populair als houten laminaat, maar dit materiaal kan veelzijdig zijn. Kunststof laminaatvloeren worden gemaakt van vezelplaat met een opgelegd foto-beelddesign. Zo zijn er veel verschillende kunststof laminaat designs te selecteren. Voor de badkamers moet u geen kunststofvloeren gebruiken, omdat dit materiaal een grote hoeveelheid vocht vasthoudt.

· Stenen-look
Laminaat met een stenen uiterlijk geeft de authenticiteit en het realisme van echte steen weer. Deze vloer biedt rijke kleuren, unieke texturen, dimensionale diepte en variatie, ribbels en inkepingen die steen nabootsen voor een volledig natuurlijk ogende vloer.

· Tegel-look
De laminaat tegels worden geleverd in planken die kunnen meten van 12 tot 16 inch breed bij 3 tot 4 meter lang, of individuele tegels van 12 tot 24 inch in het kwadraat. Ze zien eruit als keramische tegels.

C. Gebaseerd op de textuur
Laminaatvloeren moeten een gelijkwaardige textuur hebben als het materiaal waarop ze moeten lijken, of het nu tegels, stenen of hout betreft. Voordat u uw aankoop doet, moet u de laminaten onder verschillende lichtomstandigheden onderzoeken om een idee te krijgen van hoe de vloer er op verschillende tijdstippen van de dag uit zal zien en de richting te bepalen waarin de laminaten moeten worden gelegd.

D. Gebaseerd op glansgraad
U kunt uw laminaatvloer een hoogglans (fijne afwerking) of een laagglans (matte) uitstraling geven. Kies welke look het beste bij uw interieur past of welke persoonlijke smaak het beste bij u past.

Hoe dan ook, het glans niveau van laminaatvloeren heeft weinig invloed op de prestaties of de duurzaamheid. Laag glanzende of matte vloeren verbergen kleine krassen op het oppervlak veel beter dan de hoogglanzende vloeren.

E. Gebaseerd op Patroon
Van dunne stroken tot patronen die een decoratieve en symmetrische look creëren, er zijn verschillende mogelijkheden om een patroon voor uw laminaatvloer te kiezen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende patronen:

· Traditionele plankenvloeren
· Dunne strokenvloer
· Brede plankenvloeren
· Visgraatmotieven en visgraatmotief

F. Gebaseerd op AC-waardering
Deze beoordeling is een weergave van de slijtvastheid van het laminaat op een schaal van 1 tot 5. Hoe hoger de AC-waarde, hoe hoger de duurzaamheid:

· AC1 matig: bijvoorbeeld een kast
· AC2 algemeen: bijvoorbeeld de slaapkamer
· AC3 zwaar: bijvoorbeeld de woonkamer
· AC4 algemeen belast: bijvoorbeeld een commerciële ruimte / kantoor
· AC5 zwaar belast: bijvoorbeeld een ruimte zoals een gang met veel voetverkeer

G. Gebaseerd op eigenschappen
Kenmerken van de productlijnen dragen bij aan het onderscheid tussen de verschillende soorten die worden aangeboden. Dit geldt zeker voor laminaatvloeren. Bij de keuze van een laminaatvloer kunt u voor de volgende kenmerken kiezen:

· Waterbestendig / waterbestendig
· Krasbestendig
· Geluidsresistent
· Gemakkelijk te installeren
· Geen waxen of polijsten nodig
· Prima, met stralende vloerverwarming.

H. Gebaseerd op randtype
U kunt uw laminaat kiezen op basis van het type rand. Er zijn 3 opties

· Afgeschuind
· Geperst
· Vierkant

 

PVC vloeren

Misschien heeft u al eens gehoord over PVC-vloeren. PVC-vloeren zijn verkrijgbaar in vele stijlen en kleuren, en in flexibele en stijlvolle varianten. Kortom, er is wel altijd een PVC-vloer voor ieder gewenste smaak. Bij Laminaatpaleis adviseren we graag welke PVC-vloer het beste bij uw persoonlijk wensen past.

Met honderden stijlen, kleuren en smaken is er een PVC- vloer voor elke smaak en elk soort ontwerp. Enkele van de meest opvallende voordelen van PVC-vloeren zijn:

· Vochtbestendigheid, waardoor het de perfecte keuze is voor badkamers en keukens
· Kras- en vlekbestendigheid, waardoor een hoge duurzaamheid en een zorgeloos onderhoud worden gegarandeerd
· Zachtheid en warmte, waardoor het een plezier is om op te lopen
· Buitengewone akoestische eigenschappen in vergelijking met bijvoorbeeld keramische vloeren
· Uitzonderlijke reinigbaarheid
· Opmerkelijk dun, waardoor het de vloer bij uitstek is voor renovaties
· Aanleg gemak, dankzij de lijm- en klik mogelijkheden.

Laminaat vloeren

Met de brede keuze aan laminaatvloer designs van Laminaatpaleis kunt u een echt buitengewoon interieur creëren. En ook een comfortabele, dankzij de combinatie van laminaat die geschikt is met vloerverwarming. De uitstekende kwaliteit van onze producten wordt ondersteund door tientallen jaren ervaring als trendsettende voorloper op het gebied van vloeren.

Laminaatvloeren zien er net als echt hout uit, maar dankzij de nieuwste productietechnieken zijn ze sterk, krasbestendig en gaan ze lang mee. Het is ook zeer betaalbaar in vergelijking met een volledig houten product. Laminaatpaleis biedt u hoogwaardige laminaatvloeren aan tegen goedkope kortingsprijzen en geniet van deze nieuwe ontwerpen van laminaatvloeren in de showroom.

Uw huis is een weerspiegeling van uw gezinsleven en manier van leven. Onze laminaatvloeren bieden u een keuze aan stijlen en kleuren, zodat u de uitstraling en sfeer krijgt die u precies aan uw wensen voldoet.

Laminaatvloeren zijn voor veel huiseigenaren een goede keuze. Er zijn vele goede redenen waarom laminaatvloeren een populaire keuze zijn in de huidige samenleving. Laminaat is een gefabriceerd product dat het uiterlijk van hardhout, tegels, steen en vele andere soorten vloeren simuleert. In het verleden waren laminaatvloeren gemakkelijk te herkennen, maar de huidige technologie stelt fabrikanten in staat om realistische beelden en texturen te creëren voor een elegante en kwaliteitsvolle vloer. Wij denken dat u verbaasd zult zijn hoe mooi laminaatvloeren op andere premium vloeren lijken. Laminaatvloeren zijn zeer geschikt voor klanten die de look en feel van echt hardhout of steen willen hebben, maar dan zonder de kosten of het onderhoud dat met natuurlijke producten gepaard gaat.

Laminaat in kleuren

Laminaatvloeren functioneren goed in iedere ruimte. U kunt kiezen uit natuurlijke kleuren en houtnerven en er zijn kleurtinten om elke kamer inrichting in uw huis aan te vullen. Er worden veel hardhouten plank dessins aangeboden, waaronder zeldzame en exotische houtsoorten. Laminaatsteen en tegel patroon geven u de elegante uitstraling van een tegel, maar zonder de zorgen van voeg reiniging of scheurtjes in de tegel. En als uw huishouden druk is, is een duurzaam, onderhoudsarm product zoals laminaatvloeren een goede keuze voor uw actieve levensstijl.

Bij Laminaatpaleis heeft u als klant talloze keuze uit kleuren en designs. Er zit wel altijd een laminaat bij die precies aan uw wensen voldoet.

Er zijn vele kleuren laminaatvloeren om uit te kiezen en het kan moeilijk zijn om een beslissing te nemen. Het kiezen van de juiste laminaatvloer kleuren kan lastig zijn, maar ons kleurenaanbod van laminaat heeft een grote verscheidenheid met meerdere tinten die variëren van licht tot donker, meerdere tinten die tweekleurig of zelfs driekleurig zijn, en meerdere stijlen die eruit kunnen zien als hout of natuursteen. Kies de kleur die het beste bij uw interieurstijl past of vraag advies aan van onze experts die u graag bijstaan bij het kiezen van de juiste kleur.

Hoe wordt laminaat gelegd?

Wij raden u aan om een betrouwbare professional in te schakelen voor het plaatsen van uw laminaatvloer. Zo bent u verzekerd van een mooie, efficiënte en correcte plaatsing. Het plaatsen van laminaatvloeren is een vaardigheid die door jarenlange ervaring is ontwikkeld.

Door voorbereid en betrokken te zijn, kan het proces van het leggen van uw laminaat soepel en efficiënt verlopen. Weten wat u kunt verwachten is ook een stuk minder stressvol voor u en/of de mensen in uw huis. Maak u klaar voor de dag dat uw nieuwe laminaatvloer aankomt. Doordat u de basisprincipes van het leggen kent, kunt u uw kennis van het proces vergroten en uw vertrouwen in de vakmensen die in uw huis werken, vergroten.

1. Ondervloer inspecteren
De eerste stap die een laminaatlegger zal nemen is het nauwkeurig inspecteren van uw ondervloer op eventuele onvolkomenheden. Hoewel geen enkele vloer perfect waterpas is, moet de ondervloer worden gecontroleerd op eventuele spleten of ribbels die problemen kunnen veroorzaken. Vervolgens wordt uw vloer gereinigd. De laminaatleggers zorgen er ook voor dat de laminaat planken of tegels voldoende tijd hebben gehad om te acclimatiseren in hun nieuwe omgeving. Uw planken worden waarschijnlijk dagen voor de plaatsing geleverd.

2. Onderlaag aanleggen
De laminaatleggers leggen dan een onderlaag direct over uw ondervloer. Deze onderlaag zorgt ervoor dat de vloer kan uitzetten en inkrimpen bij temperatuurswisselingen en werkt als een geluids- en vochtbarrière. De onderlaag wordt meestal uitgerold en aan de naden vastgeplakt. Laminaatleggers snijden de stukken onderlaag waar nodig af met een precisie snijmes om een perfecte pasvorm te krijgen.

3. Voorbereiden voor het aanleggen
Haal alle meubels en andere voorwerpen uit de ruimtes waar de vloer gelegd wordt. Als u uw huidige vloerbedekking verwijdert, doe dit dan ten minste één dag voor de aankomst van uw hardhout product, zodat de vloer kan worden schoongemaakt en voorbereid. Als u het oude tapijt verwijdert, laat dan de kleef strips op hun plaats zitten en trek de nietjes van de vloer. In veel gevallen moeten lijsten en plinten worden verwijderd voor de plaatsing van het laminaat.

Het kan zijn dat uw bestaande ondervloer moet worden voorbereid om de laminaatvloer te ontvangen of dat een nieuwe ondervloer nodig is. Het is belangrijk dat de ondervloer zo schoon en vlak mogelijk is. Alle laminaat producten moeten minstens vier tot vijf dagen voor de plaatsing worden geacclimatiseerd aan de nieuwe omgeving. Het oppervlak van de aanleg moet geklimatiseerd zijn en de luchtvochtigheid binnen moet tussen 45-65% blijven.

TIP! WEES BEREIKBAAR
Wees beschikbaar voor het geval de laminaatleggers vragen hebben. Uw laminaatleggers zullen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die het werkgebied gevaarlijk kunnen maken. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren op de aanleg dag buiten het gebied worden gehouden.

Bij het leggen van een laminaatvloer bestaat altijd de mogelijkheid dat de deuren de nieuwe vloer niet vrij kunnen bewegen. Sommige laminaatleggers zullen de deuren weghalen om het laminaat te plaatsen. Het kan zijn dat u een timmerman moet regelen om de deuren te schuren om de vrije ruimte te garanderen.

Voorafgaand aan de voltooiing van de aanleg dient u een doorloop te maken met de hoofd laminaatlegger. Dit geeft u de mogelijkheid om vragen te stellen en om duidelijk te zijn over eventuele laatste details.

4. Na het leggen
Een goede ventilatie moet tot 48-72 uur na de aanleg worden gegarandeerd. Meestal worden de afvalstoffen door uw laminaat legger opgehaald en bij de vuilnisophaal plaats achtergelaten, maar neem contact met ons op, zodat u duidelijk bent over de opruiming. Geschilderde plinten, houtwerk en verf moeten mogelijk worden bijgewerkt nadat het aanleggen volledig klaar is. Indien nodig is dit uw eigen verantwoordelijkheid.

Laminaat vloerwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming in hun huis en helaas denken de meeste mensen dat laminaat en vloerverwarming niet goed met elkaar gaan. Laminaatvloeren van Laminaatpaleis zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Zolang u maar een paar dingen in gedachten houdt en niets u ervan weerhoudt om te genieten van de warmte in uw huis.

Vloerverwarmingssystemen op waterbasis zijn uitstekend geschikt voor laminaatvloeren. En tegenwoordig kunnen de meeste elektrische systemen ook zonder problemen met laminaat worden gecombineerd. Maar het is verstandig om op veilig te spelen en de fabrikant te vragen of hun product wel compatibel is met laminaat. De modernste elektrische vloerverwarmingssystemen kunnen zonder problemen worden gebruikt. Veel oudere modellen kunnen echter alleen worden in- of uitgeschakeld zonder tussenliggende instellingen toe te staan. En als u van plan bent om laminaat te installeren, is het belangrijk om de temperatuur in stappen aan te passen. Maar praat met de fabrikant! Alleen zij kunnen de geschiktheid van hun systeem garanderen.

Checklist voor laminaatvloeren en vloerverwarming

· Volg de instructies van de fabrikant van de vloerverwarming!
· Minerale ondergronden moeten voor het leggen van de vloer geleidelijk worden opgewarmd, omdat ze anders kunnen barsten of omdat er permanent vocht in kan blijven zitten.
· Vraag de laminaatlegger om uw ondervloer te testen en een rapport op te stellen over de verwarming reactie. Dit is essentieel voor de beoordeling van de geschiktheid van de dekvloer en vooral belangrijk voor vloeroppervlakken die gemaakt zijn van of afgeleid zijn van hout.
· Zorg ervoor dat u de ondervloer opwarmt en laat deze opnieuw afkoelen volgens het voorgeschreven schema alvorens het laminaat te plaatsen. Het oppervlak moet dan minstens 15°C zijn.
· Om het opstijgen van vocht te voorkomen, legt u een polyethyleenmembraan (0,2 mm dik) op een minerale ondergrond onder de laminaatvloer en eventuele akoestische onderlagen die als dampscherm dienen.
· Het beste is om akoestische onderlagen uit ons assortiment te gebruiken.
· De eerste keer dat het verwarmingssysteem wordt gebruikt na het leggen van de laminaatvloer, alsook bij het begin van elke nieuwe verwarmingsperiode, verhoogt u de temperatuur geleidelijk aan in stappen van 5°C per dag tot de maximale aanvoertemperatuur (d.w.z. de hoogste temperatuur van het water of ander warmte dragend materiaal).
· Dek de verwarmde ruimtes niet af, omdat anders het risico bestaat dat de warmte wordt ingesloten en de temperatuur te hoog oploopt.
· Zorg ervoor dat de vloerverwarming trapsgewijs kan worden ingesteld (d.w.z. niet alleen aan/uit). De oppervlaktetemperatuur van de laminaatvloer mag niet hoger zijn dan 26°C.
· Als u elektrische vloerverwarming heeft, vraag dan aan de fabrikant of deze geschikt is voor een laminaatvloer.